Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Curs ciupercar

1,500.00 lei

Cursul se adresează persoanelor care au deschis o ciupercărie intensivă sau clasic gospodărească şi care doresc să se perfecţioneze, să afle noutăţi privind noile substanţe ce se utilizează în ciupercării, igiena, condiţiile de microclimat, lucrări de îngrijire. De asemenea, este recomandat şi pentru cei ce urmează să se implice în acest domeniu, relativ nou pentru ţara noastră, unde se invaţă despre cultura unor specii noi de ciuperci comestibile şi medicinale, atât în sistem industrial, cât şi clasic. La curs se începe cu alegerea terenului, dimensionarea spaţiilor de cultură, dotarea şi amenajarea acestora, producerea compostului, înfiinţarea şi îngrijirea culturii şi despre vânzarea în stare proaspătă sau procesată.

Curs ciupercar - Descrierea Cursului

Descrierea Cursului:  Cursul se adresează persoanelor care au deschis o ciupercărie intensivă sau clasic gospodărească şi care doresc să se perfecţioneze, să afle noutăţi privind noile substanţe ce se utilizează în ciupercării, igiena, condiţiile de microclimat, lucrări de îngrijire. De asemenea, este recomandat şi pentru cei ce urmează să se implice în acest domeniu, relativ nou pentru ţara noastră, unde se invaţă despre cultura unor specii noi de ciuperci comestibile şi medicinale, atât în sistem industrial, cât şi clasic. La curs se începe cu alegerea terenului, dimensionarea spaţiilor de cultură, dotarea şi amenajarea acestora, producerea compostului, înfiinţarea şi îngrijirea culturii şi despre vânzarea în stare proaspătă sau procesată.

Competenţe dobândite:

  •  Comunicarea la locul de muncă;
  •  Munca în echipă;
  •  Aplicarea normelor de PM şi PSI
  •  Amenajarea spaţiului pentru cultura ciupercilor
  •  Aprovizionarea ciupercăriei cu materiale de cultură
  •  Producerea compostului pentru cultura ciupercilor
  •  Însămânţarea miceliului
  •  Efectuarea lucrărilor de întreţinere a culturilor de ciuperci
  •  Recoltarea ciupercilor
  •  Valorificarea producţiei de ciuperci

Tematica: Alegerea terenului sau a locaţiei pentru înfiinţarea unei ciupercării ţinând cont de piaţa muncii, de piaţa de desfacere a produsului finit şi de punctul de aprovizionare cu compost; pregătirea, dotarea şi amenajarea spaţiilor de cultură în funcţie de specia aleasă; înfiinţarea culturii prin producerea proprie a compostului sau achiziţia acestuia în diferite faze de incubare; aplicarea lucrărilor şi a condiţiilor de microclimat în funcţie de specie şi de faza în care s-a procurat compostul, sau însămânţarea compostului produs de ciupercar; recoltarea, ambalarea, refrigerarea şi depozitarea producţiei de ciuperci, care sunt o marfă perisabilă, cu o perioadă scurtă până la desfacere; transmiterea şi perceperea recomandărilor tehnologice la locul de muncă.

Programa: programul şi orarul cursului se pot obţine la cerere, folosind datele de contact.


Cursul de ciupercar de la Calificari.ro


Pentru cei pasionați de domeniul ciupercăriei sau pentru antreprenorii care doresc să exploreze acest teritoriu promițător, cursul nostru de ciupercar vine ca o soluție completă de învățare și dezvoltare. Acest curs este ideal atât pentru proprietarii de ciupercării intensive sau tradiționale, cât și pentru cei care sunt la începutul drumului în această industrie emergentă în țara noastră. Vă oferim toate informațiile necesare pentru a vă perfecționa în arta cultivării ciupercilor, începând cu selecția terenului, amenajarea spațiilor de cultură, producerea compostului, până la recoltarea și valorificarea ciupercilor în stare proaspătă sau procesată. Cursul nostru de ciupercar acoperă o gamă largă de competențe esențiale pentru orice ciupercar profesionist, de la comunicarea eficientă la locul de muncă, munca în echipă și la amenajarea optimă a spațiului de cultură și aprovizionarea eficientă a ciupercăriei. De asemenea, veți învăța cum să produceți compostul adecvat pentru cultura ciupercilor, să însămânțați miceliul, să efectuați lucrările de întreținere necesare pentru a asigura o recoltă bogată și, nu în ultimul rând, cum să valorificați la maximum producția obținută. Pe lângă aspectele tehnice, cursul nostru vă va ghida prin alegerea cea mai bună a terenului sau a locației pentru înființarea unei ciupercării, ținând cont de piața muncii, de piața de desfacere a produsului finit și de sursele de aprovizionare. Vom discuta despre particularitățile pregătirii, dotării și amenajării spațiilor de cultură, în funcție de speciile de ciuperci alese, precum și despre aplicarea lucrărilor specifice și condițiilor de microclimat necesare pentru fiecare specie în parte. Dacă sunteți interesat de cursul nostru de ciupercar, vă invităm să ne contactați pentru a obține mai multe informații despre program și orar. Acest curs vă va echipa cu cunoștințele și abilitățile necesare pentru a avea succes în lumea fascinantă a ciupercăriei, transformându-vă pasiunea într-o carieră de succes sau într-o afacere profitabilă.  

Acte necesare

Copie:

  • Carte identitate
  • Certificat de naştere
  • Certificat de căsătorie (în cazul schimbării numelui)
  • Diplomă de studii (minim 10 clase)

Adeverinţă de la medicul de familie cu specificaţia : Apt curs calificare.

Înregistrare curs

Poți lua legătura cu noi prin formularul de contact, sau ne poți contacta prin email sau telefonic. Un reprezentant Calificari.ro o să te contacteze în maxim 24 de ore.

Adresa: Marasesti Business Center, B-dul Marasesti, Nr.111, Sector 4, Bucuresti
Telefon: 0721 351 315
Email: contact@calificari.ro